Publicerad 25 mars 2022
Nyhet

Ukrainska och svenska lokalpolitiker möts på konferens

Tisdag den 29 mars deltar förtroendevalda från svenska kommuner och regioner i en digital konferens med ukrainska kommunala politiker. Media är välkomna att delta.

Anders Knape

Anders Knape

På konferensen kommer bland andra borgmästarna från Kiev och Lviv att berätta om situationen i Ukraina och i sina städer och regioner. Ukrainas minister för lokala och regionala utvecklingsfrågor, Oleksiy Chernyshov, medverkar också.

– Kommun- och regionsverige står enade bakom folket i Ukraina och deras kamp för demokrati och allas lika värde. Under den ryska väpnade invasionen fortsätter våra ukrainska kollegor under mycket svåra förhållanden att leverera stöd och service till sina medborgare, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Vid konferensen deltar svenska kommun- och regionpolitiker tillsammans med andra förtroendevalda i kommuner och regioner i Norden och Baltikum.

Konferensen arrangeras av Ukrainas ambassad och sker digitalt tisdag den 29 mars kl. 11:00-12:30. Media är välkomna att delta.

Instruktioner

Konferensen är öppen för medier och går att följa direkt i Zoom via denna länk

Mötes- ID: 856 1099 9604
Lösenord: 097587

Läs vidare

Pressjour

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR